Compania este acuzată că a ascuns detalii despre problemele de design ale aeronavelor 737 Max față de oficialii care verifică dacă avioanele respectă normele de siguranță.
“Cred cu tărie că asta este ceea ce trebuie să facem. Este un pas prin care recunoaștem că ne-am abătut de la valorile în care noi credem. Este esențial să fim transparenți față de autorități”, spune directorul Boeing.
Circa 500 de milioane de dolari vor merge către familiile victimelor celor două accidente. Totodată, 1,77 de miliarde de dolari vor ajunge la către clienții (companiile aeriene) care au avut de suferit din cauza consemnării la sol, în întreaga lume, a modelului respectiv de avion.
Reamintim, un aparat Boeing 737 Max 8 al companiei Ethiopian Airlines, cu 157 de persoane la bord, s-a prăbușit în 2019 la scurt timp după decolare. Accidentul a venit la câteva luni după un altul similar în care un avion de același tip al companiei Lion Air din Indonezia s-a prăbușit, provocând moartea a 189 de persoane.
În SUA, abia la finalul lui 2020, American Airlines a efectuat primul zbor comercial al unui Boeing 737 Max, după o pauză de 20 de luni, în care au fost revăzute caracteristicile acestui tip de aeronavă.
Surse alternative: BBC, Reuters, Department of Justice
Foto: Unsplash/John McArthur
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.