Studiul a fost condus de Institutul pentru Statistici în Sănătate și Evaluare (IHME) al Universității din Washington. Cercetătorii au arătat că în aprilie coronavirusul omora 0,9% dintre persoanele infectate, iar acum procentul este de 0,6%.
Progresul se datorează schemelor mai bune de tratament, precum și mai bunei întrebuințări a anticoagulantelor și a sistemelor de oxigenare. În această perioadă, au fost recunoscute ca eficiente împotriva COVID-19 noi medicamente, cum ar fi dexametazona pe bază de steroizi. De asemenea, perspectiva unui vaccin eficient dezvoltat de compania Pfizer a dat speranțe comunității medicală.
Specialiștii au recunoscut că le-a fost greu să determine exact probabilitatea de deces în urma contaminării, întrucât nu toate persoanele decedate din cauza virusului SARS-Cov-2 sunt identificate și foarte mulți pacienți nu au simptome.
Altă concluzie a studiului: pentru fiecare an de vârstă în plus, riscul de deces în urma infectării crește cu 9%. Însă per total, prin cumularea tuturor categoriilor de vârstă, se menține rata de 0,6%.
Profesorii de la IHME prognozează că maximul deceselor zilnice se va înregistra la jumătatea lunii ianuarie 2021 și că până la 1 martie circa 440 de mii de americani vor fi răpuși de boală.
Sursa: Reuters.
Sursa foto: Mufid Majnun//Unsplash
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.