Cercetarea realizată în Coreea de Sud pe un eșantion de aproape 100 de copii arată că aceștia pot transmite virusul mai departe o perioadă lungă de timp, chiar dacă nu au simptome, conform BBC. Studiul nu arată însă dacă pot răspândi virusul la aceeași rată ca un adult, dar subliniază rolul pe care și copiii l-au avut în transmiterea în comunitate. În același timp, este marcat și rolul pe care îl au distanțarea și igiena odată cu începerea școlilor, în toamnă, din moment ce copiii pot fi purtători până la trei săptămâni.
Coreea de Sud a fost prima țară care a pus la punct un program solid de testare a populației pentru COVID-19. Un pacient depistat pozitiv este retestat de numeroase ori până rezultatul este negativ cel puțin de două ori, astfel că medicilor nu le-a fost greu să urmărească evoluția bolii și modul în care coronavirusul rezistă în corpul uman.
Un alt studiu recent realizat de cercetătorii britanici arată că tinerii și copiii sunt mult mai puțin predispuși la cazuri grave de COVID-19, iar decesul în rândul lor survine extrem de rar și numai în cazul unor comorbidități preexistente. Riscul de infectare cu coronavirus este mai redus decât la adulți, iar copiii și tinerii (sub 19 ani) care dezvoltă boala COVID-19 reprezintă doar 1-2% din cazurile înregistrate la nivel mondial, spre deosebire de alte virusuri cu intrare respiratorie.
Sursă alternativă: BBC
Foto: Unsplash/Ben Wicks
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.