Veniturile au fost impulsionate de creșterea cu 50% a vânzărilor de smartphone-uri, în timp ce profitul de pe urma vânzărilor de cipuri s-a apreciat cu 82%. Chiar și în contextul pandemiei, profitul net obținut a fost de 8,3 miliarde de dolari, o creștere de aproximativ 50% față de perioada similară a anului trecut.
Cu toate acestea, Samsung preconizează rezultate în scădere pentru ultimul trimestru al anului și anticipează o depreciere a vânzărilor de cipuri, dar și o competiție mai mare pe piața telefoanelor mobile, după ce Apple a lansat modelele iPhone 12, iar Huawei gama Mate 40.
Analiștii financiari apreciază că rezultatele financiare ale sud-coreenilor au fost influențate pozitiv de restricțiile comerciale impuse de Statele Unite împotriva chinezilor de la Huawei, care depășiseră Samsung la numărul de telefoane vândute în timpul carantinei din primăvară.
Afacerile cu cipuri au luat amploare de la declanșarea pandemiei, pe fondul migrației a tot mai multor activități în mediul online. Nu numai Samsung a cunoscut o creștere pe acest segment, ci și SK Hynix (Coreea de Sud), Micron Technology (SUA) sau giganții Nvidia și AMD, care au mutat puternic pe piață. AMD a anunțat în această săptămână că va cumpăra compania rivală Xilinx pentru 35 de miliarde de dolari, în vreme ce Nvidia face pași înainte pentru achiziționarea producătorului britanic Arm, pentru care va plăti 40 de miliarde de dolari.
În luna august, Departamentul american pentru Comerț a anunțat că va sancționa orice entitate cu afaceri în SUA, care va vinde cipuri către Huawei, fără a obține înainte o aprobare oficială.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.