Rezultatele Renault sunt mai slabe decât se așteptau investitorii, care estimaseră o pierdere netă de aproximativ 5 miliarde de euro și pierderi operaționale de 1,8 miliarde de euro. Pierderile operaționale ale grupului Renault, eliminând efectul pierderilor Nissan, se situează la două miliarde de euro, față de un profit operațional de 1,5 miliarde de euro anul trecut.

Acțiunile Renault au scăzut cu 3,3% în deschiderea ședinței de tranzacționare de azi de la Bursa din Paris.

Grupul Renault este prezent și în România. Deține Automobile Dacia, cea mai mare companie din România.

“Rezultatele de astăzi vor fi un apel tulburător. În prezent atingem partea de jos a unei curbe negative care a început cu câțiva ani în urmă și, poate, chiar mai devreme. Ne aflăm într-o situație complexă, dificilă” , a declarat Luca de Meo, directorul general al grupului francez.

De Meo anunțase anterior un plan de redresare care presupune concedierea a mii de salariați, reducerea gamei de modele și o mai bună cooperare cu partenerii din alianță, pentru producția de vehicule. 

Pe lângă aceste măsuri, Renault va prezenta un plan, până în ianuarie anul viitor, prin care își va modifica politica de producție și de vânzări. Șeful Renault spune că vor fi promovate modelele profitabile, în special mașini compacte, SUV-uri și vehicule electrice și hibride și, totodată, accentul va fi mutat de pe volum pe valoare.

Vânzările Renault au scăzut cu 34,9%, la 1,26 milioane de vehicule, rezultat pe care compania l-a atribuit în principal crizei globale cauzată de pandemia de coronavirus. Nissan, partener al Renault, a anunțat săptămâna aceasta o pierdere din exploatare record de 4,5 miliarde de dolari în acest an și cele mai mici vânzări din ultimul deceniu.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday