Lafitte, Louisiana 3 days after #Ida pic.twitter.com/QH9BzE3UCI
— Jennifer Crockett (@CrockettWDSU) September 1, 2021
Uraganul Ida, care a afectat în august statul Louisiana, după care s-a îndreptat spre nord-estul SUA, este responsabil pentru daune de 65 de miliarde de dolari. Pe locul doi s-au situat inundațiile devastatoare din Europa din luna iulie, cu pagube de 43 de miliarde de dolari. Lor le urmează furtuna de iarnă care a lovit Texas în februarie și care a însemnat pierderi de 23 de miliarde de dolari.
❄️Just back from a 72-hour off the grid adventure in the frozen Gulf Coast. No heat, no drinkable water, grocery stores laid bare, not enough fuel to go around. #Climate Change is affecting weather. I just lived through a bit of it and it’s not pretty. #texaswinterstorm #texas pic.twitter.com/d5ZYFADu7u
— Elle Bushfield ⭕️ (@SDGS4GOOD) February 19, 2021
ONG-ul britanic Christian Aid întocmește anual un raport cu cele mai violente dezastre meteorologice produse și estimează daunele provocate în urma acestora. Grupul estimează costurile doar pe baza pierderilor asigurate, ceea ce înseamnă că, în realitate, acestea sunt mult mai mari.
After heavy floods in Germany, Belgium and Netherlands – now Austria 👇👇
“This is the climate crisis unravelling in one of the richest parts of the world — which for a long time thought it would be “safe”. No place is “safe” any more.”~ @Luisamneubauer pic.twitter.com/Ql41AiM4Q1
— Daniel Moser (@_dmoser) July 17, 2021
Fie că este vorba de furtuni și inundații în unele dintre cele mai bogate țări ale lumii sau de secete și valuri de căldură în unele dintre cele mai sărace, criza climatică a lovit puternic în 2021. “Deși a fost bine să vedem unele progrese înregistrate la summitul COP26, este clar că omenirea nu este pe cale să asigure o lume sigură și prosperă”, a declarat Kat Kramer, responsabil cu politicile climatice din cadrul Christian Aid.
“Costurile schimbărilor climatice au fost grave în acest an, atât în ceea ce privește pierderile financiare, cât și în ceea ce privește decesele și strămutarea oamenilor din întreaga lume”, se mai precizează în raport.
Sursa: The Hill.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.