FAO, organizația pentru alimentație a ONU, a transmis că indicele prețului alimentelor pe care-l întocmește a crescut din martie până în aprilie 2021 cu +1,7%, iar față de luna aprilie 2020, aprecierea este de +30,8%.
FAO arată că indicele pentru prețul zahărului a crescut cel mai mult (+3,9%), în măsura în care producția din Franța a fost afectată de înghețul de iarna trecută, iar în Brazilia plantațiile sunt într-o situație dificilă. De asemenea, și prețul uleiurilor vegetale a crescut cu +1,8%, din cauza îngrijorărilor că țările mari exportatoare nu vor face față cererii ridicate.
În ultima lună, s-au mai scumpit la nivel mondial carnea (+1,7%) și lactatele (+1,2%), pe fondul cererii puternice din Asia de Est. Dacă în martie valoarea cerealelor pe piață înregistra o scădere, aceasta a recuperat (+1,2%) în aprilie, pe fondul așteptărilor slabe legate de recoltele de porumb din SUA, Brazilia și Argentina.
Sursa: comunicat FAO.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.