Compania olandeză de echipamente medicale spune că spuma utilizată pentru izolarea fonică a ventilatoarelor pentru respirație, atunci când se degradează, se transformă în particule mici, care odată inhalate ar irita căile respiratorii. De asemenea, gazele eliberate de spuma degradată pot fi toxice sau pot prezenta riscuri de cancer. Philips recomandă medicilor care au pacienți a căror viață este susținută de aceste ventilatoare să ia în considerare mai întâi dacă pericolul potențial cauzat de spumă depășește alte riscuri.
Directorul executiv al Philips, Frans van Houten, spune că vor fi rechemate între trei și patru milioane de aparate pentru apnee în somn și ventilatoare. “Vom folosi toată capacitatea noastră pentru a ne concentra în totalitate pe înlocuirea și repararea acestor unități”, a spus Van Houten, care a precizat că procesul va dura probabil un an, iar această situație “are drept consecință faptul că nu vom putea servi noi clienți, așa că va exista o penurie de ventilatoare medicale în domeniu”.
Purtătorul de cuvânt al Philips, Steve Klink, a spus că deja compania lucrează cu autoritățile sanitare la o înlocuire sigură a spumei, dar trebuie mai întâi să treacă peste obstacolele de testare și de reglementare. În ceea ce privește aparatele care ajută persoanele cu apnee în somn (CPAP), compania solicită oprirea utilizării lor. Aproximativ două treimi din aparatele Philips CPAP sunt vândute în Statele Unite.
Sursă alternativă: Reuters
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.