Inaugurarea are loc în contextul în care piața de birouri din Manhattan a fost puternic afectată de COVID-19, pe fondul restricțiilor sociale, dar și a impactului economic. One Vanderbilt devine cel de-al doilea cel mai înalt turn de birouri din Manhattan, după One World Trade Center (ridicată în memoria fostelor turnuri gemene, distruse la atentatul din 2001). Noua investiție revitalizează spațiile de birouri din zonă, dominate de clădiri vechi de 85 de ani.

Principalul investitor, Green Realty Corp a cheltuit 220 de milioane de dolari numai pentru scări și conexiuni îmbunătățite cu liniile de metrou și feroviare din Grand Central. Este un nou model de parteneriat public-privat pe care orașul intenționează să îl reaplice și pentru alte investiții imobiliare. 

One Vanderbilt este închiriat deja în proporție de 67% cu contracte pe termen lung, în ciuda faptului că zonele de birouri sunt acum mult mai puțin populate decât înainte de pandemie. 

Cifrele sunt bune mai ales în contextul în care, potrivit Reuters, piața imobiliară e dominată momentan de subînchirieri sau contracte pe termen scurt. Șomajul la New York este acum de 20%, cel mai ridicat dintre marile metropole americane.

Dennis Frenchman, profesor de design urban la MIT, care a condus recent Centrul MIT pentru Proprietate imobiliară, afirmă că astfel de noi clădiri au mai mult succes ca model de business deoarece oferă un aport de calitate crescut. Potrivit acestuia, angajații tind să fie mai productivi atunci când se simt bine la locul de muncă: „Acesta este calculul care se face în favoarea acestor clădiri noi cu tavane și ferestre super-înalte”.

Sursă: Reuters

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday