Tanczos Barna precizează că este vorba despre o măsură “în regim de forță majoră și cu caracter temporar”. Ministrul a adăugat faptul că este o soluție al cărei scop “țintește dobândirea independenței într-un termen cât mai scurt, doar până când se vor pune în funcțiune și își vor dovedi sustenabilitatea sistemele din surse regenerabile”.
Ministrul Mediului spune, de asemenea, că această criză energetică nu afectează doar România, ci întregul continent: “Toate statele europene caută soluții pentru reducerea dependenței la importurile de gaze și țiței din Rusia. În acest context România va trebui să facă pași concreți, raționali în direcția asigurării independenței energetice”.
Tanczos Barna a mai precizat că anul acesta, guvernul României este nevoit să pună în funcțiune toate instalațiile care sunt aproape finalizate, dintre care majoritatea sunt “soluții bazate pe surse de energie regenerabilă”.
Reamintim, discuțiile privind renunțarea treptată la cărbune s-au accentuat în ultimii ani, odată cu discuțiile privind trecerea la energie regenerabilă, printre planurile guvernului fiind renunțarea treptată la cărbune până în 2032.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.