Precizările autorităților vin după ce în presă au apărut informații despre starea de sănătate a asistentei de 41 de ani din județul Timiș. În cazului medicului din Vâlcea (femeie, 32 de ani), care a suferit o reacție alergică severă – o paralizie facială temporară, autoritățile precizează că ”toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă”.
Comunicatul integral emis de Comitetul pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare:
”Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la reacțiile adverse postvaccinale ale unui cadru medical din județul Timiș, pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări:
Persoana în cauză a efectuat rapelul în data de 04 februarie a.c., în urma căruia a avut o simptomatologie postvaccinală, de tip reacție alergică fără criterii de șoc anafilactic.
Menționăm că simptomele respective s-au instalat pe parcursul monitorizării postvaccinale, respectiv la 10 minute de la administrarea dozei de rapel, însă acestea au cedat la scurt timp de la administrarea tratamentului specific în astfel de situații.
Femeia, în vârstă de 41 de ani, a părăsit, ulterior, centrul de vaccinare în stare bună de sănătate.
Facem precizarea că persoana deține în istoricul medical multiple episoade alergice.”
De asemenea, ministerul a transmis clarificări și în privința unei femei în vârstă de 32 de ani din Vâlcea, care după imunizare a manifestat reacții adverse. În buletinul de raportare transmis către minister, medicul neurolog care l-a parafat a notat că femeia prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte. Însă în urma unor investigații efectuate la Spitalul Județean Vâlcea și Spitalul Universitar din București, acest diagnostic a fost infirmat.
Comunicatul integral:
”Ministerul Sănătății face următoarele precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani din Vâlcea cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty) despre care a informat în data de 4 februarie 2021:
(1) – potrivit primului buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate;
(2) – toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă;
(3) – în prezent, pacienta se află în stare clinică bună”.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.