Anunțul vine după ce Oxford a recunoscut că o eroare de fabricație a afectat testele pentru vaccin. Acțiunile AstraZeneca au pierdut 6% ulterior.

Scopul noului studiu va fi să se confirme dacă rata de eficacitate este mai mare de 90%  sau nu. “Acum că am găsit ceea ce pare a fi o eficacitate mai bună, trebuie să validăm acest lucru, așa că trebuie să facem un studiu suplimentar”, a declarat directorul Pascal Soriot.  El a mai spus că probabil acest nou studiu va fi derulat mai rapid: “Știm că eficacitatea este ridicată, deci avem nevoie de un număr mai mic de pacienți voluntari”.

Soriot a spus că nu se așteaptă ca noile teste să îngreuneze aprobările și reglementarea serului în Marea Britanie și Uniunea Europeană. O aprobare din partea autorităților de profil din SUA poate dura însă mai mult, deoarece “studiul nu a fost efectuat acolo”.

Amintim că Universitatea Oxford și AstraZeneca au recunoscut miercuri o eroare de fabricație care ridică semne de întrebare cu privire la rezultatele preliminare ale vaccinului experimental Covid-19. Aproximativ 2.741 de persoane au primit o jumătate de doză de vaccin urmată de o doză completă, iar 8.895 de persoane au primit două doze complete. 

Surpriza a venit din faptul că grupul de voluntari care a primit o doză mai mică și una completă, la distanță de o lună, în rapel, pare să fie mult mai bine protejat decât voluntarii care au primit două doze complete – în primul caz eficiența a fost de 90%, în cel de-al doilea doar de 62%. 

Sursă: Bloomberg

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday