Pe Twitter, Musk a scris că demersul are un parcurs ”potențial promițător” și a precizat că grupul s-a angajat să publice detalii despre cantitatea actuală de ”energie verde” consumată și să arate cum se va schimba ponderea sa în viitor.
Gazda evenimentului, directorul companiei de servicii digitale MicroStrategy, a explicat că în consiliu se regăsesc principalii ”mineri” din America de Nord. Totuși, un studiu condus de mai multe universități a concluzionat că în China se află cea mai mare ”mină”, responsabilă de 70% din producția de Bitcoin, mare parte susținută prin consumul de cărbune.
În urmă cu două săptămâni, Musk a anunțat că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru mașinile sale, întorcând astfel o decizie de la începutul anului. La baza hotărârii a stat publicarea unor rapoarte care au arătat că minarea (rezolvarea de calcule matematice complexe) generează un consum de energie comparabil cu al unei țări de dimensiunea Olandei.
La scurt timp după ce constructorul american de mașini a renunțat la Bitcoin ca metodă de plată, valoarea criptomonedei a scăzut considerabil, iar piața a pierdut peste 360 miliarde de dolari. Săptămâna trecută, moneda digitală a pierdut 30% într-o singură zi, după ce China și-a avertizat investitorii asupra ”lipsei sale de valoare”.
Sursa: BBC.
Sursa foto: André François McKenzie/Unsplash.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.