Liviu Dragnea este prezent joi seara în studioul Antena 3, unde a făcut o retrospectivă a anului 2018 din punctul său de vedere și a vorbit despre modificările fiscale adoptate de Guvern. Liderul PSD a declarat că Codurile Penale trebui să intre în vigoare cât mai repede.
„Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile Penale. Eu cred că Tudorel Toader trebuie să le prezinte într-o perioadă rezonabilă de timp prim-ministrului și să fie adoptate prin OUG. Eu am suficientă apreciere pentru ministrul Justiție, dar intervine un moment când aprecierea nu mai poate compensa lipsa deciziei. Bâlciul în care atacăm la CCR orice virgulă nu poate ține la nesfârșit. Astea trebuie adoptate, nu mai pot fi amânate. Nu se dau codurile pentru mine”, a declarat Liviu Dragnea.
Dragnea a mai vorbit și despre „statul paralel”. Acesta consideră că președintele Iohannis este doar „o păpușă, un beneficiar” și că cea mai importantă persoană este Lucian Pahonţu, şeful SPP. Președintele Camerei Deputaților mai spune că principalul obiectiv al lui Iohannis este să obțină un nou mandat în 2019, dar crede că nu va reuși acest lucru deoarece acesta „nu a făcut nimic” în actualul mandat, iar românii nu pot fi păcăliți.
Liderul PSD a atacat-o și pe șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție. Susține că Daniel Florea, primarul sectorului 5, i-a spus „că doamna Stanciu m-ar fi achitat dacă primea garanții de la mine că o propun la Curtea Constituțională, dar între timp s-a răzgândit pentru că tocmai s-a spus de la Cotroceni că va fi numită la Curtea Constituțională. Să îl întrebaţi pe domnul primar Daniel Florea, că el mi-a spus”.
Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:
2018 va fi anul începuturilor, referindu-ne la acest domeniu (Justiție). Noi avem două obiecție mari, bunăstare și dezvoltare și dreptate până la capăt. Lucrurile nu-s schimbate, bătălia nu e câștigată. Este doar un an al începutului. Noi suntem DNA era conceptul lor de a spune noi suntem deasupra legii. Unde e Kovesi, la Parchetul General, de acolo conduce și DNA și Parchetul. Lazăr e tot acolo, la Înaltă Curte la fel.
La DNA sunt abuzuri mai mari ca înainte. Înainte se mai fereau de avocaţi. Acum, cu avocaţii de faţă, urlă, ameninţă şi iau de piept martorii sau suspecţii. Nu le mai pasă de avocaţi, pentru că ei merg pe ideea la câte am făcut, nu mai contează ce mai facem. Sperăm ca anul 2019 să fie anul adevărului. Sunt mii de, sau sute, oameni condamnați legal. Și cu toate astea, presa cu epoleți sau haștagiștii de pe site-uri țipă. Ne înjură, cum să punem noi sub semnul întrebării așa ceva? Cea mai mare parte nu înțeleg iar acea mică parte care înțelege e mai înfiorătoare. Nu mă interesează decât să rămânem vii, liberi, să păstrăm coaliția și să ducem acest proces până la capăt.
Nu Iohannis conduce acest sistem, el este o păpușă. Este un beneficiar, mai dă și ordine. Este această grupare de oameni. Cel mai influent în această grupare este Pahonțu. Nici nu este eminență cenușie. Iohannis e un instrument, el vrea să mă ia un mandat. Nu cred să îl mai ia, nu a făcut nimic. Românii nu sunt prostii, nu a reușit să păcălească românii. Iohannis nu are capacitatea să îi păcălească. Maior e parte din acest angrenaj, s-a predat lui Iohannis, lui Helvig.
O grupare de oameni din toate instituțiile, SPP, SIE, Armată, șamd, au două obiective, să facă bani nelegal și să păstreze controlul ca să îți protejeze afacerile. Speram că până la sfârșitul sesiunii de vară lucrurile să fie finalizate și de atunci începem să spunem că ne apropriem de sfârșit. de anul viitor, abia în 4-5 ani de zile sistemul să vă însănătoși.
Și acum sunt judecători cărora le e frică de SRI, de DNA, deși nu ar trebui să mai fie anchetați de SRI. Este o mare realizare. Să fim sinceri, am vorbit cu mai mulți oameni care nu sunt în politică care și care spuneau, domne’ nu credeam să ajungeți până aici.
Cred că atunci când secția de investigarea a magistraților va fi funcționa la capacitate, încet încet lucrurile se vor schimba. Sunt judecători care au început să ia decizii curajoase, normale, firești, împotriva atacurilor.
Despre moțiune. sunt prostii, reformulez, nu au fost deștepți și au fost mincinoși. Oamenii ăștia sunt disperați. De a doua zi de după alegeri Iohannis a declarat că începe un război cu PSD și cu mine. A încercat să îl convingă pe Tăriceanu, nu a reușit. A încercat orice, campanii de presă, dosare de înaltă trădare, spunând mereu afară hrăniți-ne cu sprijin, cu milioane. A încercat să dărâme PSD.
Se pare că în continuare Guvernul ăsta va face în beneficiul românilor. În 2019 ce-o să spună, votați-l pe al nostru, nu s-au hotărât care, că acum e o bătălie între Iohannis și Cioloș. Cioloș nu e al românilor, e al multinaționalelor. Nu a fost al nostru nici când era comisar european, nici când a fost ministru, nici când a fost premier. S-a dus și el unde a fost trimis. Sunt oameni cărora li se face un traseu.
Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile Penale. Eu cred că Tudorel Toader trebuie să le prezinte într-o perioadă rezonabilă de timp prim-ministrului și să intre în vigoare prin OUG. Eu am suficientă apreciere pentru ministrul Justiție, dar intervine un moment când aprecierea nu mai poate compensa. Bâlciul în care atacăm la CCR orice virgulă nu poate ține la nesfârșit. Astea trebuie adoptate, nu mai pot fi amânate. Nu se dau codurile pentru mine.
Despre taxa pe lăcomie: Nu am inventat-o eu. Discutăm de companii mari, care au cifra de afaceri de miliarde de euro și care au profit foarte, foarte mic. Înseamnă că au probleme cu managementul, să le aplicăm OUG 109. Am văzut într-un interviu cum o companie ca și Coca-Cola nu își ascunde profitul. Băncile, lanțurile mari de magazine, eu cred că își ascund profiturile. Nu ne-am născut ieri. Sunt companii mari care nu vin într-o țară doar să se afle în treabă.
Liviu Dragnea a descris la flipchart „drumul molecului de gaz”, de la Romgaz, la Transgaz și Distrigaz. La început era Romgaz care extrăgea molecula de gaz și făcea și transport, și distribuție, și furnizare. Atunci s-a cerut ca pentru integrarea în UE să spargem Romgaz. Acum avem Romgaz, care îi dă traderului. Băiat deștept, intermediar. Care mai departe îi dă furnizorului, care mai departe îi dă distribuitorului, care într-un final bate la ușă și îi dă moleculă. Gazul iese cu 40 de lei și ajunge la final cu 140 de lei. Noi ce-am spus? 40 de lei este un preț care-ți acoperă ție inclusiv profitul și toate costurile. Și am spus atunci hai să punem un plafon, să nu mai vândă printr-un artificiu la 100 de lei. Și am spus, pune domnule 68 de lei. Să ai un profit mai mult decât alte afaceri normale.
Știre în curs de actualizare…
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.