Proiectul de lege, care promovează una dintre cele mai stricte politici din lume împotriva criptomonedelor, va face din deținerea, emiterea, exploatarea, tranzacționarea și transferul de cripto-active o faptă penală. Persoanele care tranzacționează sau dețin astfel de active vor fi amendate, a declarat un înalt oficial guvernamental pentru Reuters.
În schimb, proiectul de lege oferă deținătorilor de criptomonede timp de până la șase luni pentru lichidare, după care se vor percepe penalități, a declarat oficialul. Potrivit acestuia, liderii decizionali sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul deține o majoritate remarcabilă în Parlament. Ministerul Finanțelor nu a comentat informația.
În India, în ciuda amenințărilor guvernamentale de interdicție, volumul tranzacțiilor crește iar opt milioane de investitori dețin acum 1,4 miliarde de dolari în monede virtuale, potrivit estimărilor industriei. Nu sunt disponibile date oficiale. Această situație vine pe fondul recordului atins de Bitcoin, care sâmbătă a ajuns la 60.000 de dolari, aproape dublându-și valoarea în acest an, favorizat de susținători precum Elon Musk. Înregistrările utilizatorilor și fluxurile de bani la bursele locale de criptomonede sunt de 30 de ori mai mari față de acum un an, a declarat directorul executiv Gaurav Dahake. Unocoin, una dintre cele mai vechi burse din India, a adăugat 20.000 de utilizatori în ianuarie și februarie, în ciuda îngrijorărilor legate de interdicție.
Ministrul Finanțelor, Nirmala Sitharaman, a liniștit investitorii spunând că deciziile Guvernului vor fi moderate: „Nu avem o problemă cu tehnologia. Nu există niciun rău în exploatarea tehnologiei, mișcările Guvernului vor fi moderate fiind penalizați cei care nu au lichidat activele criptografice în perioada de grație a legii”.
Dacă interdicția va intra în vigoare, India va deveni prima economie majoră care face ca exploatarea criptomonedelor să fie ilegală. China, care a interzis exploatarea și comerțul, nu penalizează posesia.
Sursă: Reuters
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.