Românii își pot deschide o afacere cu 50.000 euro prin Start-up Nation 2025, programat să fie deschis oficial pe 15 aprilie. Sunt, practic, ultimele două săptămâni pentru a cumpăra semnatura electronică și a decide consultantul, în vederea inscrierii pe 15 aprilie la cursul de antreprenoriat, obligatoriu pentru a accesa fondurile nerambursabile.

Start-up Nation 2025 se adresează atât tinerilor antreprenori cu vârste cuprinse între 18-30 ani, cât și celor care își doresc să înceapă un business după o perioadă de inactivitate profesională, inclusiv șomeri, ori a celor de peste 35 ani, care să aibă domiciliul în mediul rural.

Cea de-a patra ediție a programului Start-up Nation vine cu schimbări importante față de sesiunile precedente.

„Ediția din acest an a Start-up Nation va permite beneficiarilor obținerea unui avans de până la 50% a finanțării nerambursabile pentru demararea mai rapidă a proiectului. Întrucât timpul este scurt până pe 15 aprilie, când facem primul pas – înscrierea la cursul de antreprenoriat – ne asumăm să înscriem gratuit la curs și să pregătim gratuit planurile de afaceri pentru antreprenorii care dispun de cofinanțare si ating minimum 80 de puncte”, a precizat Roxana Mircea, managing partner REI, grup de companii specializat în atragerea de fonduri europene și ajutoare de stat.

Domenii avantajate prin Start-up Nation 2025:

  • 100 puncte – Producția agroalimentară: prelucrarea cărnii, peștelui, cartofilor, fructelor, uleiuri și grăsimi, lactate și brânzeturi, produse de morărit;
  • 95 puncte – Prelucrarea și finisarea lemnului, fabricarea de uși și ferestre din lemn, fabricarea articolelor din lemn etc;
  • 90 puncte – Fabricare pâine, prăjituri, fabricarea de articole de îmbrăcăminte/ îmbrăcăminte pentru lucru, tăierea și rindeluirea lemnului.

„Credem cu tărie că vor avea șanse reale și proiectele cu 80 de puncte, care solicită fonduri pentru echipamente foto-video, aparatură de remodelare corporală, cafenele și alte domenii care nu sunt punctate, dat fiind bugetul de 446 milioane euro, precum și obligațiile beneificiarilor de a cofinanța cu minim 20% (min. 15-20.000 euro), să creeze două noi locuri de muncă pe care să le mențină 30 de luni de la data ultimei plăți”, a mai precizat Roxana Mircea.

Ce se poate finanța?

  • Echipamente tehnologice și digitale – min. 40% din buget
  • Soluții de energie regenerabilă și sustenabilitate –min. 15.000 RON
  • Cheltuieli de marketing și promovare online
  • Salarii și utilități pentru susținerea afacerii – max. 80.000 RON

Calendar Start-up Nation 2025

  • Înscriere cursuri antreprenoriale: din 15 aprilie 2025
  • Lansare înscriere finanțare online: 1 iunie 2025
  • Selecție antreprenori: 1 octombrie – 1 noiembrie 2025

REI Grup este o companie specializată în atragerea de finanțari nerambursabile, aflată in top 3 companii de profil la nivel național, cu afaceri de peste 3 milioane euro în 2024, o echipă de 80 de colegi in 8 birouri regionale, cu peste 1.500 de clienți și proiecte depuse cu succes și investiții atrase și finanțate ce depășesc 1 miliard euro, un record pentru piața locală

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday