Academia, care are un rol și care se pronunță în chestiuni de sănătate publică și de etică medicală, susține că doar astfel poate fi atinsă imunitatea de turmă. ”Dinamismul campaniei de vaccinare se va lovi de obstacolul format din cei care ezită și cei care se opun vaccinării, două categorii estimate la 15% din populație fiecare. Va fi foarte dificil să se obțină o rată de acoperire vaccinală înainte de sfârșitul verii care să asigure imunitatea, adică 90% din populația adultă sau 80% din populația totală (inclusiv copiii)”, argumentează Academia.
Recomandă ca vaccinarea să devină obligatorie pentru angajații din domeniile esențiale, precum Sănătate, Educație, Securitate și Apărare (poliție, armată, serviciile de pompieri și ambulanță), pentru angajații ale căror activități profesionale implică contactul cu publicul, în special în sectoarele comerțului cu amănuntul, catering, hoteluri, culturale și sportive. Totodată, studenții ar trebui să se vaccineze până la începerea noului an universitar.
Academia Națională de Medicină precizează că această măsură a fost aplicată în Franța pentru variolă (1902-1984), difterie (1938), tetanos (1940), tuberculoză (1950-2007), poliomielită (1964) și a fost extinsă în 2017 pentru 11 vaccinuri pentru bebeluși. ”Cu o rată de eficacitate de 90 până la 95% împotriva formelor grave de Covid-19, vaccinurile aprobate în prezent în Franța împotriva SARS-CoV-2 îndeplinesc condițiile care permit introducerea obligativității vaccinării”, precizează instituția.
Sursa: Academia Națională de Medicină.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.