Instrumentul detecta automat persoane în videoclipurile sau fotografiile încărcate pe Facebook și permita autorului postării să le eticheteze. Compania a transmis că mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnic ai rețelei Facebook și-au dat acordul pentru folosirea funcției, iar că acum va fi nevoită să șteargă șabloane de recunoaștere pentru mai mult de un miliard de persoane, proces care va fi finalizat până în decembrie.
Tehnologia se va limita de acum la anumite servicii, cum ar fi recuperarea unui cont, deblocarea unui dispozitiv personal sau integrarea în sistemele ochelarilor inteligenți pe care-i dezvoltă alături de Ray-Ban.
În ultimii ani, folosirea sistemelor de recunoaștere facială a fost un subiect intens de dezbătut în ultimii ani, atât din perspectiva eticii, cât și a progresului tehnologic, motiv pentru care compania Facebook, redenumită recent Meta, a transmis că prin dezactivarea funcției, prioritizează siguranța utilizatorilor. Criticii instrumentului spun că aceasta compromite confidențialitatea clienților, a pacienților din spitale, a angajaților din firme sau a altor persoane din mediile în care a fost deja implementată.
În ultimele săptămâni, compania condusă de Mark Zuckerberg a intrat din nou în atenția autorităților de reglementare americane, după ce avertizorul de integritate Frances Haugen a declarat, în comisiile din Congres, că grupul pune mai presus profitul decât siguranța utilizatorilor, care au căzut victimele unor abuzuri pe Facebook și celelalte platforme asociate.
Sursa: Reuters, Blog Facebook.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.