Elon Musk a înființat Neuralink în 2016 cu scopul de crea o interfață de comunicare între computer și om, prin implantarea unor cipuri la nivelul creierului. Acum, Musk a anunțat că Neuralink va face pasul în față anul viitor și își va testa tehnologia pe voluntari oameni, cu afecțiuni la nivelul măduvei spinării: “Ne-am descurcat bine în studiile pe maimuțe. Facem o mulțime de teste care ne confirmă că tehnologia este sigură și fiabilă. Cipurile pot fi extrase în siguranță. După testele pe oameni, vom cere autorizarea Administrației americane pentru Medicamente (FDA)“.
Compania de neurotehnologie a desfășurat până acum studii pe animale. În primăvară, a prezentat un videoclip în care o maimuță controlează jocuri video cu ajutorul minții, prin intermediul cipului de pe creier. După ce proiectul va ajunge “la maturitate”, produsul Neuralink ar putea avea și aplicații medicale, de exemplu în tratarea leziunilor la nivelul măduvei spinării sau a tulburărilor neurologice, prin stimularea activității creierului.
Musk a mai transmis că standardele de evaluare folosite de Neuralink sunt mult mai severe decât cele folosite în prezent de către FDA. Administrația americană a emis deja o autorizație pentru studii similare, pentru un alt startup de neurotehnologie, denumit Synchron. Business Insider amintește că Musk a mai lansat două termene de testare a Neuralink pe oameni, ambele deja depășite. Inițial, a anunțat demararea studiilor în 2020, termen pe care l-a prorogat până la finalul acestui an.
Sursa: Business Insider
Sursa foto: Xtau / Dreamstime
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.