Fostul președinte are o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari, neschimbată în ultimul an, și mai avea nevoie de circa 400 de milioane de dolari pentru a rămâne în topul miliardarilor lumii. Interesul mai mare pentru criptomonede și companii tehnologice au lăsat într-un con de umbră imobiliarele, iar Trump a pierdut peste 60 de poziții, anul trecut fiind pe locul 339 între cei mai bogați oameni de pe Pământ. Din 1997 și până în 2016, când a devenit președinte, Trump s-a menținut întotdeauna în prima jumătate a topului, dar în ultimii cinci ani, în timpul mandatului prezidențial și după aceea, el nu a mai ținut pasul cu ceilalți. 

Analiștii observă faptul că miliardarul și-ar fi putut diversifica portofoliul de investiții, prin renunțarea la o parte din activele imobiliare, așa cum a și fost sfătuit de consilieri când a ajuns la Casa Albă, pentru a evita eventuale conflicte de interese. Însă Trump a considerat că președintele este exceptat de la legislația privind conflictul de interese: “Aș putea să-mi conduc afacerile, dar și guvernul, în același timp. Nu-mi place cum sună asta, dar aș putea s-o fac, dacă vreau. Aș fi singurul capabil să facă asta”, a spus Donald Trump după instalarea în Biroul Oval.

La vremea respectivă, activele sale nete (după scăderea datoriilor) valorau 3,5 miliarde de dolari. În cazul în care ar fi ales să vândă toate bunurile imobiliare, Trump ar fi putut fi nevoit să plătească însă impozite foarte mari. Cele mai mari cinci proprietăți ale sale au fost cumpărate cu mulți ani în urmă, astfel că cel mai probabil, miliardarul a obținut deja câștiguri uriașe de pe urma lor. Specialiștii de la Forbes au calculat că Trump ar fi putut fi astăzi cu 2 miliarde de dolari mai bogat, dacă ar fi ales să vândă tot și să investească la bursă, de exemplu.

Cei mai bogați zece americani, conform clasamentului Forbes, sunt:

  1. Jeff Bezos — $201 miliarde, Amazon
  2. Elon Musk —$190.5 miliarde, Tesla
  3. Mark Zuckerberg — $134.5 miliarde, Facebook
  4. Bill Gates — $134 miliarde, Microsoft
  5. Larry Page — $123 miliarde, Google 
  6. Sergey Brin — $118.5 miliarde, Google
  7. Larry Ellison — $117.3 miliarde, software
  8. Warren Buffet — $102 miliarde, Berkshire Hathaway
  9. Steve Ballmer — $96.5 miliarde, Microsoft
  10. Michael Bloomberg — $70 miliarde, Bloomberg

Sursa: Top Forbes 400 2021.

Sursa foto:  | Dreamstime.com.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday