Așa numitele, “workcations”, sunt la mare căutare, 74% dintre americanii care lucrează de acasă spunând că se gândesc să își ia o astfel de vacanță în care vor continua, totuși, să lucreze, conform unui sondaj The Harris Poll. Din acest motiv, agențiile de turism își atrag clienții prin itinerarii internaționale și locuri de cazare special concepute pentru programele de lucru ale acestora.
Compania Sojrn organizează călătorii cu durata de o lună care permit angajaților să lucreze în străinătate, în timp ce studiază și o disciplină specifică locației alese. De exemplu, turiștii pot învăța filosofia în Grecia, despre vin în Italia, wellness în Bali sau pot să își exerseze cunoștințele de limba spaniolă în Columbia.
Toate acestea se pot face în timp ce orele de muncă normale sunt menținute. Agenția se ocupă de tot, de la cazare și spațiu de lucru, până elemente de logistică precum cartele SIM sau transportul de la aeroport. “Oamenii nu vor fi fericiți doar întorcându-se la cum se lucra înainte. Ei vor fi mai deschiși la posibilitatea de a călători într-un mod diferit și de a-și aduce munca cu ei, dacă pot”, a spus directoarea companiei.
Dacă o lună este prea mult timp sau prea puțin pentru a rămâne într-un singur loc, lucrătorii la distanță își pot organiza propriile călătorii prin companii precum Floasis, un site web cu spații de cazare verificate pentru munca la distanță.
Cazările sunt în Europa și Maroc și variază de la case de sat și apartamente la malul mării până la o cramă portugheză, castel francez și fermă ecologică greacă. Majoritatea locurilor pot fi rezervate per noapte, săptămână sau lună, iar unele includ micul dejun și chiar cursuri yoga.
Pentru cei care aspiră la stilul de viață “nomad digital”, WiFly Nomads este un program de instruire care îi învață pe oameni cum să se adapteze la serviciul de la distanță. Programele de cinci zile au loc în Bali și costă în jur de patru mii de dolari, potrivit site-ului companiei.
Din cauza incertitudinii legate de restricțiile Covid, următorul program va fi disponibil la începutul anului 2022. Între timp, compania derulează programe online de 12 săptămâni care îi învață pe oameni cum să obțină un loc de muncă la distanță.
Sursă: CNBC
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.