“Până în prezent, nu există dovezi care să ateste necesitatea adaptării actualului vaccin anti-COVID-19 împotriva variantelor-cheie identificate până acum. Totuși, am dezvoltat o strategie cuprinzătoare pentru abordarea acestor noi tulpini, în caz că în viitor apare nevoia unor seruri dedicate”, a transmis compania într-un comunicat de presă.

În acest sens, grupul a obținut de la Agenția americană pentru Medicamente și Alimentație (FDA) modificarea protocoalelor de studii clinice. Pe de-o parte, va evalua impactul administrării unei a treia doze din actualul vaccin, în fața tulpinilor. Pe de altă parte, va evalua și impactul unei formule noi, al cărui scop este de a explora măsurile pe care BioNTech și Pfizer ar trebui să le adopte dacă SARS-CoV-2 ar suferi mutații care necesită actualizarea serului de acum”.

Grupul farmaceutic a declarat că a testat vaccinul pe o comunitate de 800 de persoane din Africa de Sud, iar acesta și-a dovedit eficiența: numai opt persoane din grupul de verificare (care a primit placebo) s-au infectat cu coronavirus.

În același comunicat, BioNTech a publicat rezultatele unui studiu care a cuprins peste 2.200 de persoane, cu vârste între 12 și 15 ani. Vaccinul s-a dovedit eficient în proporție de 100%. De altfel, BioNTech și Pfizer au cerut deja Agenției Europene a Medicamentului să-i autorizeze vaccinul pentru această categorie de vârstă.

Săptămâna trecută, și Moderna anunța că serul său are o eficacitate de 96% la adolescenții cu vârste între 12 și 17 ani. De asemenea, a mai transmis că a testat cu succes o formulă actualizată a serului său, care a dovedit eficiență ridicată în fața tulpinilor sud-africană și braziliană.

Sursa: BioNTech

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday