Nassim Nicholas Taleb a încurajat oamenii să se adapteze la viața în pandemie, a lăudat capitalismul și i-a încurajat pe antreprenori, într-un interviu în cadrul unui eveniment organizat de Business Insider. Autorul volumului „Lebăda neagră” a criticat, de asemenea, răspunsul guvernelor la pandemie și a avertizat că testarea insuficientă va duce probabil la „o iarnă grea”.
Business Insider a selectat principalele idei transmise de Taleb:
- „Există două tipuri de oameni: Cei care, atunci când aud că există o problemă se închid, încep să plângă, au un grup de sprijin emoțional, se roagă și așteaptă ca guvernul să-i salveze și oameni care iau soarta în mâinile lor și încearcă să spună hei, viața mi-a dat o lămâie, o să fac limonadă din ea! Acesta este cel mai bun mod de a reacționa la o criză.”
- „Există modalități prin care poți fi cu un pas înainte. Trebuie doar să lupți”, a spus acesta pe tema adaptării la pandemie. Taleb a dat exemplul proprietarului unei săli de sport care promovează serviciul său prin organizarea unor „săli de sport” acasă și a unui chelner care câștigă mai mulți bani ca șofer de livrări.
- „Capitalismul este un mecanism minunat pentru a transforma lăcomia umană individuală în virtute colectivă”.
- „Guvernele se pricep să facă lucruri care par importante, dar care nu sunt neapărat eficiente”.
- „Cheltuim o mie de miliarde de dolari pentru combaterea „inamicilor” cu sisteme nucleare foarte complexe, dar nu putem face ceva foarte simplu: să testăm oamenii atunci când vor să urce într-un avion”, a precizat Taleb, criticând răspunsul guvernului american la pandemie.
- „Sunt destul de pesimist cu privire la zilele ce urmează” – răspuns dat cu privire la probabilitatea unei creșteri a infecțiilor cu coronavirus.
- „Milenialii (tineri cu vârste între 22 și 38 de ani) cred că aderarea la un ONG este o modalitate excelentă de a salva lumea. Eu spun că nu. Înființați o companie, așa îmbunătățiți omenirea. Nu am scos 2 miliarde de oameni din sărăcie datorită ONG-urilor și birocraților, ci datorită capitalismului, prin generarea creșterii economice”.
- „Un soldat poate eșua fără ca asta să fie o rușine a țării. Ar trebui să interpretăm eșecul antreprenorilor ca pe ceva care ajută totuși planeta”, a mai spus el vorbind despre necesitatea de a elimina stigmatul eșecului în afaceri.
Nassim Nicholas Taleb este un fost administrator de fonduri speculative și autorul cărții „The Black Swan: The Impact of the High Improbable”. El este, de asemenea, consilierul științific al Universa Investments, un fond speculativ care a înregistrat o rentabilitate de 4.144% în primul trimestru al acestui an.
Sursă: BusinessInsider
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.