Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că în acest moment rata de vaccinare la nivel național este de 28% din populația eligibilă, pe primul loc fiind Capitala cu 45%. Gheorghiță a precizat, totodată, că se așteaptă ca numărul persoanelor care vor dori să se vaccineze va crește în perioada următoare ca urmare a potențialului variantei Delta (indiană) de a deveni dominantă.

Principalele declarații ale coordonatorului campaniei de vaccinare:

  • Am concluzionat că la acest moment, CNCAV încurajează vaccinarea cu același tip de vaccin în cazul ambelor doze, atunci când vorbim de vaccinul AstraZeneca. Datele științifice vor fi reevaluate după finalizarea studiilor. Este mai prudent să așteptăm rezultate finale până la a lua o decizie de a combina vaccinuri cu tehnologii diferite.
  • În săptămâna precedentă am reevaluat eficiența centrelor de vaccinale și la acest moment 80% dintre centrele fixe vaccinează la mai puțin de 25% din capacitate și ca atare 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat activitatea. În 371 de centre a fost redus programul de lucru, iar în restul centrelor care sunt active a fost redus numărul de fluxuri de vaccinare.
  • În perioada următoare va fi continuată această măsură de eficientizare a costurilor astfel că, vom avea mult mai multe centre în care va fi sistată activitatea temporar, încât să existe o uniformizare a acoperirii geografice. Această măsură este luată și pentru a putea accelera campania de vaccinare în mediul rural cu sprijinul echipelor mobile din aceste centre.
  • Se poate reveni la structura inițială a numărului de centre fixe dacă cererea va crește, iar noi anticipăm că vom avea o adresabilitate în creștere în ceea ce privește vaccinarea ca urmare a potențialului variantei Delta de a deveni dominantă.
  • În nouă județe acoperirea vaccinală este de peste 30% din populația eligibilă de peste 12 ani, în opt județe rata este sub 20%. La nivel național acoperirea vaccinală este de 28% din populația eligibilă.

Topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare:

  • București 45% din populația rezidentă eligibilă
  • Cluj 42,6% din populația rezidentă eligibilă
  • Sibiu 36,18% din populația rezidentă eligibilă
  • Brașov 33,8% din populația rezidentă eligibilă
  • Timiș 33% din populația rezidentă eligibilă

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday