Universitatea din Craiova o contrazice pe purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, privind semnarea unui Memorandum cu Academia Diplomatică a Rusiei, și își exprimă “stupefacția” față de comunicatul ministerului.
Comunicatul universității:
1.Universitatea din Craiova nu a semnat și nu intenționează să semneze niciun Memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe.
2.Universitatea din Craiova nu are nicio colaborare cu Ministerul rus de Externe sau cu alte instituții din Federația Rusă, cu excepția celor universitare:
– Acord Erasmus+, Acțiunea cheie 1- KA107 Mobilități cu țările partenere (mobilități cadre didactice), încheiat cu Ural Federal University, acord care va expira în data de 31 iulie 2019;
– Acord de cooperare interinstituțională cu Kazan State Power Engineering University – semnat în anul 2014, în baza căruia nu s-au înregistrat activități și care va expira în 23 iulie 2019.
De asemenea, ne exprimăm stupefacția cu privire la implicarea numelui Universității din Craiova în acest comunicat al Ministerului rus de Externe, cu atât mai mult cu cât asemenea acorduri interinstituționale pot fi semnate doar de rectorul universității, după aprobarea lor în Consiliul de Administrație și în Senatul universitar.
Până în acest moment, Universitatea din Craiova nu a primit nicio solicitare referitoare la semnarea unui Memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe.
Știrea inițială:
Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse intenționează să creeze o comisie de experți ruso-română privind diplomația publică, dialogul științific și cultural, informează agenția rusă de știri TASS.
Crearea comisiei este prevăzută printr-un memoriu pe care Academia Diplomatică a Ministerului de Externe al Rusiei și Universitatea din Craiova intenționează să-l semneze cu ocazia a celei de-a 140-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre Rusia și România, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Programul forumului include un simpozion științific internațional, cu participarea unor oameni de știință ruși și români proeminenți. Astfel, se creează o platformă de dialog între cercurile științifice din Rusia și România, în cadrul cărora vor fi discutate pagini dificile ale istoriei, precum și subiecte de actualitate referitoare la relațiile bilaterale moderne”. a spus Zaharova.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.