Un reporter al postului de televiziune Canal 10 din Cancun, pe pe coasta caraibiană a Mexicului, a fost ucis miercuri, arată AFP. 

Moartea acestui jurnalist, Javier Enrique Rodriguez Valladares, ridică la opt numărul de jurnaliști uciși în Mexic de la începutul anului 2018.

Familia lui Javier Enrique a anunțat proprietarii Canalului 10 că reporterul fost ucis “, a transmis postul de televiziune într-un scurt comunicat de presă.

Jurnalistul a fost, în principal, videograf, dar a realizat, de asemenea, interviuri și reportaje pe teme politice, a comunicat Canal 10, un post cu plată, cu sediul în renumita stațiune Cancun în statul Quintana Roo.

Potrivit știrilor apărute în publicațiile din Cancun, reporterul se afla pe una dintre căile principale ale orașului când a fost ucis.

Autoritățile locale nu au furnizat încă informații privind asasinarea jurnalistului.

Trei jurnaliști, inclusiv Rodrigo Valladares, au fost uciși în statul Quintana Roo în trei luni.

Mexicul este considerat una dintre cele mai periculoase țări din lume pentru jurnaliști. În 2017, 17 dintre aceștia au fost uciși, iar din 2000, numărul jurnaliștilor uciși s-a ridicat la 100, potrivit organizațiilor care apără libertatea de exprimare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday