Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, într-o emisiune TV, că nu au existat discuții privind părăsirea de către ALDE a coaliției de guvernare. Afirmațiile vin după ce președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, afirma, zilele trecute, că are informații pe surse potrivit cărora Klaus Iohannis le-ar fi spus liberalilor că va negocia cu Tăriceanu ruperea ALDE de PSD.

„Nu am avut nicio discuție, nici concretă, nici abstractă. Aș vrea să mă refer la două lucruri. Da, am văzut că este o anumită tensiune, o anumită frământare. Prilej de speculații nemaivăzute.

Primul lucru pe care doresc să îl subliniez este că, spre deosebire de modul în care au funcționat în România până acum alianțele și modul în care cred că foarte mulți observatori, analiști, oameni politici s-ar fi așteptat să funcționeze coaliția dintre PSD și ALDE, cred că ați observat că nu a existat niciun singur moment în care ALDE să condiționeze funcționarea coaliției sau să șantajeze, ca să spun mai direct.”, a spus Tăriceanu.

De asemenea, întrebat ce a reușit să facă Guvernul condus de Viorica Dăncilă în cele șase luni de activitate, Călin Popescu Tăriceanu a spus:

„Cred că ar trebui să ne concentrăm foarte mult pe niște lucruri de care aș fi vrut să nu ne ocupăm. Într-o țară care este la 30 de ani de la căderea comunismului, noi stăm să reparăm lucrurile care funcționează prost în justiție, să încercăm să facem să nu se mai asculte telefoanele ca și în anii negri ai comunismului.

Mi-aș fi dorit să ne ocupăm, să ne concentrăm mai mult pe proiecte de infrastructură, de absorbție de fonduri europene. La toate capitolele de încasări bugetare, pe partea de asigurări de sănătate, asigurări sociale, impozite pe venit, avem niște creșteri foarte importante, lucru care dovedește justețea măsurilor pe care le-am adoptat.

Nu am pretenția să afirm că lucrurile sunt perfecte. Mai sunt lucruri de făcut. Aș fi vrut să ne ocupăm mai mult de aceste lucruri, dar aceasta a fost parazitată de aceste acțiuni. (…)

Între 30-40% dintre gospodăriile din România sunt racordate la gazele naturale și aș vrea să ajungem la un procent mult mai mare, cum este în alte țări europene.

Noi discutăm de lucruri importante, politice, dar cetățenii își pun problema „Cel care e la guvernare, la mine se gândește?”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday