Meta susține că cele două modele sunt cele mai avansate din clasa celor multimodale, adică instrumente AI capabile să genereze sau să convertească conținut în diverse formate, de la text până la video.
Despre Scout, compania spune că poate rula pe o singură placă grafică Nvidia H100 și că oferă rezultate mai bune decât Gemini 2.0 Flash-Lite de la Google și Mistral 3.1, într-o gamă largă de teste pe scară largă. Despre Maverick, Meta scrie că este cel mai bun model multimodal din clasa sa și că depășește Gemini 2.0 Flash sau GPT-4o de la OpenAI: “Maverick oferă cel mai bun raport performanță/cost din clasa sa”, se arată într-o postare pe blog.
În paralel, compania a mai transmis că dezvoltă un alt sistem AI, Llama 4 Behemoth, care va fi cel mai puternic al său și care va servi drept profesor pentru noile noastre modele.
Reuters arată că Meta intenționează să aloce numai în acest an 65 de miliarde de dolari în dezvoltarea infrastructurii de inteligență artificială. Totodată, agenția citează o dezvăluire a publicației The Conversation, care a relatat că lansarea versiunilor lui Llama 4 a fost întârziată pentru că dezvoltatorii erau îngrijorați că modelul nu se descurcă la fel de bine ca modelele OpenAI în a purta o conversație, vocal, cu oamenii.
Sursă alternativă: Reuters
Foto/Video: Blog Meta, Valerio Rosati | Dreamstime
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.