Șapte adolescenți din familiile implicate au fost expuși la videoclipuri care promovează suicidul, automutilarea, dar și tulburările alimentare cum ar fi mâncatul excesiv sau restricțiile severe. Doi dintre cei șapte s-au sinucis recent, la vârsta de 15 ani, după ce au vizionat astfel de videoclipuri. Acțiunea comună a fost depusă la instanța din Créteil, fiind pentru prima dată când persoane, nu instituții, dau în judecată TikTok pentru astfel de motive, în Europa. “Aceasta este o societate comercială care oferă un produs consumatorilor care sunt, în plus, minori. Prin urmare, trebuie să răspundă pentru deficiențele produsului”, a declarat unul dintre avocații familiilor respective.

TikTok se confruntă cu numeroase probleme legate de controlul asupra conținutului care apare în aplicație. Ca și Facebook și Instagram, platforma se confruntă cu procese în SUA, fiind acuzată că creează dependență și afectează sănătatea mintală a copiilor. 

Luna trecută, un grup de 13 state americane a dat în judecată TikTok, acuzând platforma că provoacă intenționat dependență și dăunează tinerilor utilizatori. Compania a negat acuzațiile, susținând că sunt “incorecte și înșelătoare”. 

Surse: Reuters, The Guardian

Foto: Boumenjapet | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday