Conform poliției și serviciilor de informații israeliene, cei șapte membri reținuți, dintre care doi minori, au fotografiat sediul central al IDF din Tel Aviv, dar și mai multe locații ale sistemului antiaerian Iron Dome. Pe lângă aceste fotografii, trimiteau agenților iranieni planuri detaliate ale infrastructurii energetice a țării, pe lângă alte informații despre bazele militare, dar și despre alți cetățeni israelieni, fără a fi clar despre ce cetățeni este vorba. 

“Este unul dintre cele mai grave cazuri de încălcare a securității din ultimii ani”, au declarat procurorii israelieni. Autoritățile estimează că rețeaua era activă de aproximativ doi ani, timp în care a realizat mai mult de 600 de misiuni de spionaj.

Trei dintre suspecți au fost prinși flagrant, în timp ce fotografiau obiective din sudul Israelului, iar poliția a descoperit zeci de astfel de documente în posesia lor. Rețeaua a efectuat misiuni extinse de recunoaștere la bazele IDF din întreaga țară, concentrându-se pe instalațiile aeriene și navale, porturi, locațiile sistemului Iron Dome și infrastructura energetică”, arată raportul poliției.

Rapoartele au descris persoanele arestate drept imigranți evrei din Azerbaidjan care locuiesc în zona Haifa. Aceștia vor fi puși sub acuzare pentru trădare (ajutarea unui inamic în timpul războiului). Potrivit publicației Haaretz, suspecții ar fi primit sute de mii de dolari, echivalentul în bani și criptomonede, de la intermediari ruși. 

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday