Plenul Senatului a dezbătut și votat cererea de ridicare a imunității senatorului Eugen Pîrvulescu, ales pe listele PNL, partid din care a demisionat recent. Direcția Națională Anticorupție a cerut ridicarea imunității acestuia pentru percheziții domiciliare și informatice, în dosarul în care este cercetat sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influență.

Votul a fost unul secret, cu bile, iar la finalul procedurii, au fost 77 de voturi pentru ridicarea imunității și un singur vot nul. Anterior, comisia juridică a camerei din Parlament a dat aviz favorabil.

DNA a anunțat, vinerea trecută, punerea în mișcare a acțiunii penale față de senator, care este bănuit că a instigat o persoană să ceară 60 de mii de euro mită de la un martor, căruia i-a dat de înțeles că are influența necesară pentru accelerarea procesului de emitere a unui aviz de securitate din partea ORNISS.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday