Studiul a fost realizat pe 10 mii de persoane, de către cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia, Universitatea din Bristol și Imperial College London, ambele din Marea Britanie, și publicat în revista BMJ Journals. Acesta a urmărit și legătura dintre consumul de băuturi care conțin cofeină și riscul mai scăzut de a dezvolta diabetul de tip 2 dar rezultatul este totuși neclar – deși corelația există, este posibil ca aceasta să fie determinată de o masă corporală mai scăzută.

Echipa de cercetători a explicat că există o legătură între consumul de cofeină și un indice de masă corporală (IMC) scăzut – “studiile au arătat că aportul de cofeină duce la reducerea greutății și a masei de grăsime, dar efectele pe termen lung ale consumului de cofeină sunt necunoscute”. De asemenea, concentrațiile plasmatice mai mari de cofeină au fost asociate cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2 (provocat de excesul de dulciuri, în special)”.

Concentrându-se pe genele asociate cu viteza cu care corpul uman descompune cofeina, cercetătorii au descoperit că la unele persoane acest proces este mai lent, ceea ce înseamnă că rămâne mai mult timp în sânge, dar, în același timp, aceleași persoane tind să consume mai puțină cofeină în general.

Sursa: Science Alert

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday