Moneda unică europeană a ajuns să fie cotată la 1,08 dolari și a înregistrat cea mai slabă evoluție lunară din septembrie anul trecut. Deprecierea este cauzată de datele economice slabe din Zona Euro, care au determinat investitorii să creadă că Banca Centrală Europeană (BCE) va duce o politică dură în privința dobânzilor de referință în următoarele luni, chiar dacă aceasta a fost redusă în timpul ședinței de joi. În același timp, rezultatele mai bune înregistrate de economia SUA întăresc ideea că Rezerva Federală (Fed) va acționa mai lent decât se preconiza anterior în ceea ce privește relaxarea politicii monetare, ceea ce a dus la o creștere a interesului pentru dolar. 

Analiștii financiari explică faptul că este posibilă o scădere suplimentară a euro. Un factor care poate influența valoarea euro este un posibil “război comercial” care ar putea începe după alegerile din SUA, de luna viitoare. Unii economiști cred că un al doilea mandat al lui Donald Trump va fi benefic pentru dolar, datorită angajamentului său de a mări tarifele la importuri. În schimb, dacă alegerile vor fi câștigate de Kamala Harris, experții cred că va urma o așa-numită “continuitate economică”.

Sursă: Financial Times

Foto: Filmfoto | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday