Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în urma ședinței din Comitetul Național Tripartit că, începând de la 1 ianuarie 2025, salariul minim va crește la 4.050 de lei, în conformitate cu directiva europeană “care arată că această valoare trebuie să se încadreze între 47 și 52 la sută din salariul minim european (România va fi la 47%)”.

Directiva privind salariul minim european a fost adoptată de Parlamentul European în septembrie 2022, iar guvernul a anunțat, în iunie acest an, că o va pune în aplicare. Prevede că salariul minim brut pe țară să fie actualizat anual în funcție de mai mulți indicatori, precum puterea de cumpărare, productivitatea muncii sau distribuția salariilor în economia națională.

De asemenea, am căzut de acord să menținem scutirea de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim” a mai transmis Marcel Ciolacu.

Anterior, salariul minim brut în România a fost majorat la 1 iulie, de la 3.300 la 3.700 de lei, în urma unei discuții în același format cu cea de astăzi, între reprezentanții guvernului, sindicatelor și patronatelor. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday