Acțiunile Apple au crescut cu până la 2,7%, pe parcursul zilei de marți, și au atins temporar 237,5 dolari, beneficiind de impulsul dat de lansarea noilor iPhone 16. Totodată, Apple a ajuns la o capitalizare de piață de peste 3,6 trilioane de dolari, fiind cea mai mare valoare înregistrată vreodată de o companie listată la bursă. Acţiunile companiei au crescut cu 37% în ultimele șase luni.

Analiștii de la Morgan Stanley explică faptul că primele date “sunt încurajatoare pentru Apple”, în condițiile în care peste 56 de milioane de telefoane au fost livrate luna trecută, ceea ce este cu 10% peste așteptări.

Anterior, analiștii financiari au fost îngrijorați că compania se va confrunta cu o cerere mică a noului model, principala problemă fiind întârzierea instrumentelor de AI, motiv pentru care după lansarea iPhone 16, acțiunile companiei au scăzut imediat. Totuși, aceștia se așteaptă ca performanța financiară să fie stimulată de implementarea funcțiilor cu inteligență artificială, preconizând venituri record, în al treilea trimestru, de 94 de miliarde de dolari, și profituri nete de 24 de miliarde de dolari. De asemenea, Apple a anunțat marți prima sa tabletă iPad Mini din 2021 până în prezent, un model care pune accentul pe aplicațiile AI, realizat 100% din aluminiu reciclat, conform companiei.

Pe 28 octombrie va avea loc lansarea Apple Intelligence, serviciu ce va fi disponibil în versiune beta cu iOS 18.1, pe iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro sau iPhone 15 Pro Max. Totuși, nu va fi disponibil și în Uniunea Europeană, pe motiv că “cerințele de interoperabilitate ale organismelor de reglementare ne-ar putea forța să compromitem integritatea produselor noastre în moduri care pun în pericol confidențialitatea utilizatorilor și securitatea datelor.”

Sursă: Forbes

Foto: Lester69 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday