Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut cererea de ridicare a imunităţii deputatului PNL Nelu Tătaru, fost ministrul al Sănătății în perioada martie-decembrie 2020, în timpul pandemiei de Covid. DNA solicitase ridicarea imunității parlamentare pentru percheziții informatice și domiciliare, iar PNL și PSD anunțaseră că vor vota în favoarea măsurii.

Dintre cei 192 de deputați prezenți, 190 au votat. 177 de deputați au votat ”pentru” ridicarea imunității lui Nelu Tătaru, unul s-a abținut, iar 12 au votat ”împotrivă”. Ridicarea imunităţii parlamentare se face prin votul majorităţii deputaţilor prezenţi în plen, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor. 

Nelu Tătaru este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție. Este suspectat că, în calitate de chirurg la Huși, a luat mită de 57 de ori în doar trei luni, pentru a face consultații sau a elibera rețete.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday