Incidentul s-a petrecut sâmbătă, dar a fost dezvăluit de autoritățile americane abia duminică noaptea. Suspectul, un bărbat din Nevada, avea nu numai legitimație de presă falsă, dar și mai multe acte de identitate și chiar plăcuțele de la mașină contrafăcute. El a venit la mitingul lui Donald Trump cu o pușcă de asalt, un pistol și numeroase muniții, dar a fost reținut înainte de a intra efectiv la eveniment.

Doi oficiali federali au declarat pentru CNN că nu există nicio dovadă care să indice că acesta ar fi urmat să încerce să-l asasineze pe fostul președinte. Autoritățile l-au identificat ca fiind Vem Miller din Las Vegas, Nevada, în vârstă de 49 de ani, și îl suspectează a fi membru al unei grupări extremiste de dreapta, care îl susține pe Donald Trump.

Șeful poliției locale a declarat că ofițerilor le-a atras atenția faptul că interiorul mașinii acestuia era în dezordine, iar Miller părea “un țăcănit”.

Într-o declarație comună cu FBI, Departamentul de Justiție și Serviciul Secret al SUA arată că “fostul președinte Trump nu a fost în pericol”.

La puțin timp după arestare, Miller a fost pus sub acuzare pentru încălcarea regimului armelor de foc, iar apoi a fost eliberat pentru o cauțiune de 5.000 de dolari.

Surse alternative: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday