Circa 40 de atacatori înarmați cu pistoale, rachete și grenade au luat cu asalt, vineri, un lanț de exploatări private de cărbune din sud-vestul Pakistanului, executând minerii, pe unii dintre ei în dormitoare, iar pe alții, după ce i-au aliniat. Cel puțin 21 de persoane au fost ucise, iar alte șapte sunt rănite, potrivit forțelor de ordine pakistaneze. 

Atacatorii, aparent reprezentanți ai unei mișcări locale de insurecție care protestează împotriva exploatărilor resurselor de cărbune de către firme chineze, au incendiat apoi toate cele zece galerii miniere, distrugând echipamentele și utilajele din zonă. Teroriștii înarmați s-au aflat timp de aproximativ o oră și jumătate în zona minieră”, a declarat un oficial al poliției regionale. 

Întreprinderile și magazinele au fost închise în districtul Duki, în timp ce sute de persoane s-au adunat pentru a protesta, solicitând arestarea atacatorilor, a mai adăugat poliția. 

Ministerul Afacerilor Externe din Afganistan a condamnat ferm atacul care, în prezent, nu a fost revendicat. Totuși, regiunea Balochistan este frecvent ținta grupurilor separatiste precum Baloch Liberation Army (BLA), care au mai comis mai multe atacuri în zonă, în trecut.

Atacul are loc cu câteva zile înainte de Summitul Regional de la Islamabad (SCO), care reunește lideri din China, Rusia, India și alte țări asiatice, pentru a dezbate, printre altele, probleme presante precum securitatea regională, combaterea terorismului și cooperarea economică.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday