Kelly Ortberg, directorul general al Boeing a transmis că este nevoie de o aliniere la realitatea financiară a companiei”, afectată semnificativ de o grevă prelungită a 33 de mii de muncitori din SUA, care a oprit producția avioanelor 737 MAX, 767 și 777. 

Compania se așteaptă să aibă pierderi de cinci miliarde de dolari, în al treilea trimestru al anului, și a amânat deja livrările pentru avionul 777X cu un an, până în 2026. De asemenea, Boeing va încheia producția avioanelor cargo 767 în 2027, dar va continua producția pentru KC-46A Tanker.

Ortberg a detaliat că disponibilizările implică 10% din forța de muncă a companiei la nivel global, iar printre cei concediați se află și directori și manageri ai Boeing. Aceste schimbări radicale sunt o mișcare esențială din partea directorului, care a preluat conducerea companiei în august, când a promis să refacă relațiile cu sindicatul și angajații.

Boeing speră să obțină un acord cu angajații aflați în grevă, întrucât S&P estimează că aceasta aduce pierderi de un miliard de dolari pe lună și amenință ratingul de credit al companiei. Boeing a depus o plângere împotriva sindicatului mecanicilor, acuzându-l că refuză să negocieze, și ar putea avea nevoie să strângă între 10 și 15 miliarde de dolari pentru a-și menține stabilitatea financiară.

Acțiunile Boeing au scăzut cu 1,1% în tranzacțiile de după închiderea pieței. Pentru al treilea trimestru, compania estimează venituri de 17,8 miliarde de dolari și că va cheltui cu 1,3 miliarde de dolari mai mult decât câștigă. 

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday