Joi seara, aviația israeliană a bombardat o zonă rezidențială din centrul Beirutului, departe de cartierul Hezbollah din sudul orașului, și care nu fusese evacuată. O clădire cu mai multe etaje s-a prăbușit complet. Ultimul bilanț indică 22 de morți și 117 persoane rănite, însă este posibil ca mai multe persoane să fie în continuare sub dărâmături.

UPDATE, vineri, ora 6.00. Potrivit CNN, cel mai probabil armata israeliană a încercat astfel să îl ucidă pe Wafiq Safa, persoana de legătură a Hezbollah cu Iranul, dar acesta a supraviețuit.

SUA au cerut din nou Israelului “să ia toate măsurile fezabile pentru a proteja civilii pe parcursul operațiunilor sale, în special în zonele dens populate din Beirut”.

Știrea, în forma inițială:

Potrivit presei libaneze, prima lovitură a fost efectuată asupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Ras Al Naba’a, lovind etajul al treilea, iar a doua lovitură a vizat o clădire cu patru etaje din cartierul Basta, care s-a prăbușit complet în urma impactului. Până acum nu este clar care a fost ținta vizată de atac, având în vedere că cartierul general al Hezbollah din Liban, frecvent bombardat, se află în sudul orașului.

Acest atac al armatei israeliene a avut loc după câteva zile în care astfel de lovituri au fost minime în capitala Libanului și au vizat, în general, suburbiile din sud. Totuși, încă de pe 23 septembrie, Israelul și-a intensificat atacurile aeriene asupra țintelor din Liban, ucigând peste 1.200 de persoane, printre care și importanți lideri ai grupării Hezbollah, și forțând peste un milion de oameni să își părăsească locuințele.

Surse: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday