În prezent, noua tehnologie este testată în Porta Nuova, o intersecție aglomerată cu cinci benzi de intrare și șase de ieșire, din Verona, care face legătura cu trasee importante, precum cele către Milano și Veneția. Mai exact, sistemul colectează datele privind traficul și le transmite către un server local unde sunt stocate și analizate. 

Pentru a putea fi demarat proiectul, în iunie, în intersecție au fost montați zece senzori. Aceștia au fost creați de un start-up sud-coreean, care a explicat că senzorii sunt dotați cu o cameră cu radar cu unde milimetrice care permit monitorizarea în timp real și în orice fel de mediu. După ce colectează datele sistemul este capabil să le proceseze intern, cu ajutorul inteligenței artificiale, fără a fi nevoie de computere sau hardware suplimentar, ceea ce asigură o analiză eficientă și rapidă. 

Datorită AI sistemul poate detecta tipurile de vehicule, viteza medie și chiar poate calcula timpul estimat de sosire a vehiculelor în zona de detectare. De asemenea, sistemul poate monitoriza când este depășită viteza, dacă cineva schimbă banda neadecvat, când un vehicul merge pe sens interzis și dacă cineva traversează neregulamentar. Un alt mod prin care sistemul poate fi folosit este pentru gestionarea semafoarelor, ceea ce îmbunătățește mobilitatea în intersecțiile în care se află. 

În total, întregul proiect a presupus montarea a 120 de senzori și se va derula până la sfârșitul anului 2024, cu posibilitatea de a se extinde. 

Sursă: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday