Direcția Națională Anticorupție anunță, într-un comunicat de presă, că a pus în mișcare acțiunea penală și i-a reținut pentru 24 de ore pe Mariana Cotoi și pe trei administratori ai unor firme. Cotoi este bănuită de abuz în serviciu, iar cei trei de complicitate la abuz în serviciu. Conform procurorilor, pe parcursul anului 2023, Cotoi a încheiat contracte cu firmele administrate de cele trei persoane menționate anterior și a creat astfel un circuit financiar fictiv, care a provocat prejudicii de circa 45 de milioane de lei.

DNA prezintă și un exemplu: o societate comercială a anunțat că vrea să cumpere 116 mii de bidoane de ulei de floarea soarelui, prin intermediul “Unirea”, iar o altă firmă a acceptat oferta și s-a oferit să vândă 23 de mii de bidoane, deși în realitate nu dispunea de marfă. Conform procurorilor, Cotoi a aprobat tranzacția și a indicat să se aplice un adaos comercial de 4%, deși știa că tranzacția marfa nu poate fi livrată. Administratorul a emis, totuși, două facturi, iar Cotoi le-a semnat, deși marfa nu a mai fost intermediată de “Unirea”.

În acest caz, procurorii au efectuat, miercuri, zeci de percheziții la sediul “Unirea” și în 12 județe.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday