Update ora 16: Conform rechizitoriului DNA, faptele au avut loc în perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024. În calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” Huși, Nelu Tătaru este bănuit că a primit mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), “în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale”.

În acest dosar mai sunt investigate alte 27 de persoane pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Update, ora 11: După o ședință rapidă în BPN, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis: “La propunerea mea, Nelu Tătaru a fost eliberat din funcția de președinte de filială. Se vor lua măsuri pentru a vacanta funcția de președinte al Comisiei de Sănătate. Varujan Vosganian va asigura interimatul. Partidul a procedat și a luat măsuri în conformitate cu prevederile statutare. Nu are cum să mai rămână candidat“.

Știrea în forma inițială: Nicolae Ciucă a fost întrebat în această dimineață despre informațiile publicate de G4Media, conform cărora Nelu Tătaru a luat mită de peste 100 de ori de la pacienți și chiar ar fi fost prins în flagrant, la spitalul din Huși. Președintele PNL a confirmat că, într-adevăr, se va discuta despre situația lui Tătaru în ședința Biroului Politic Naţional (BPN), după care vor fi anunțate măsurile decise în acest caz.

Întrebat dacă îi va recomanda lui Nelu Tătaru să se retragă din PNL, Ciucă a răspuns: “Vom lua măsuri în BPN, chiar acum”. DNA nu a emis nicio reacție oficială cu privire la situația lui Tătaru, până la această oră.

Nelu Tătaru a fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei, în anul 2020. Este în prezent medic chirurg la spitalul din Huși, președintele PNL Vaslui și deputat, beneficiind astfel de imunitate parlamentară.

Știrea se actualizează…

Foto: Inquam Photos / George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday