Evenimentul din 12 octombrie 2024 este amânat, a transmis miercuri baza aeriană Ramstein, precizând că o întâlnire viitoare urmează să fie stabilită. Summitul de la Ramstein coordonează sprijinul militar pentru Kiev.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunțase anterior că va prezenta la Ramstein planul său de victorie împotriva Rusei. Kievul nu a oferit comentarii cu privire la amânarea summitului.

Ieri, Casa Albă a transmis că Joe Biden și-a amânat participarea la reuniunea care trebuia să aibă loc sâmbătă, deoarece o să supravegheze pregătirile și operațiunile de intervenție pentru uraganul Milton, la două săptămâni după ce uraganul Helene a devastat tot coasta de est a SUA, producând moartea a peste 200 de persoane. 

După invazia la scară largă a Ucrainei de către Rusia în 2022, Washingtonul a coagulat la Ramstein un grup de aproximativ 50 de țări, ai căror miniștri ai apărării se întâlnesc în mod regulat pentru a analiza și răspunde solicitărilor de armament ale Kievului.

Surse: Politico, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday