Sub sloganul “JOIN THE EVOLUTION”, prima ediție ENERGY EXPO își deschide porțile pe 10 octombrie, invitând toți pasionații de energie să participe la târgul expozițional și conferințele de la Hala Laminor, din sectorul 3 al Capitalei. Începând de joi, timp de patru zile, ENERGY EXPO devine un centru vibrant al inovației și al networking-ului, reunind sub același acoperiș jucători cheie din industria de energie și industriile conexe. Scopul comun este acela de a colabora, de a găsi cele mai bune soluții pentru un viitor sustenabil și de a facilita tranziția către energia curată într-un mod responsabil. Acest demers ambițios are ca obiectiv transmiterea unui mesaj puternic către piețele internaționale: România reprezintă un hub energetic important pentru Europa.

Timp de patru zile, ENERGY EXPO va reuni sub acoperișul Halei Laminor din Sectorul 3 al Capitalei jucători cheie din industria locală de energie,  dar și din alte 12 țări – Grecia, Turcia, Bulgaria, China, Italia, Polonia, Republica Moldova, Suedia, Elveția, Olanda, Austria, autorități centrale și locale, asociații de profil, ONG-uri, consumatori, startup-uri și institute de cercetare.

De asemenea, pe parcursul celor patru zile ale ENERGY EXPO, miniștri, experți în domeniu, lideri politici și de opinie vor discuta în cadrul conferințelor moderate de jurnaliști cu experiență și expertiză, precum Teodora Tompea (DIGI24), Moise Guran (BIZIDAY), Teodora Cimpoi (ENERGY MAGAZINE și News Energy), Gabriel Avăcăriței (Energynomics), Florin Rusu și Adrian Panaite (Profit.ro), Ovidiu Poșircă (Real Estate Magazine), despre cele mai importante subiecte ale momentului, de la dezvoltarea sectorului energetic în acord cu politicile Pactului Verde European, provocări și oportunități ale tranziției verzi și digitale, cybersecurity și automatizări, soluții tehnologice inovatoare, până la exemple de bune practici în adaptarea la schimbările climatice, Programul Casa Verde, eficiență energetică, mobilitate, standarde, case inteligente și multe altele. Participarea la conferințele ENERGY EXPO este gratuită, iar accesul este restricționat doar la Grand Arena unde, pe 10.10 ora 10:00, are loc Deschiderea Oficială a evenimentului, cu participarea miniștrilor și a reprezentanților autorităților partenere.

Târgul expozițional, amenajat interior și exterior, incluzând și o zonă de Food Court, are program zilnic 09:00 – 18:00 (duminică 09:00 – 16:00), iar conferințele și workshop-urile se vor desfășura zilnic în intervalul 10:00 – 17:00 (duminică 10:00 – 14:00).

Aplicația mobilă ENERGY EXPO este disponibilă atât în Apple Store, cât și în Google Play, iar prin înregistrare, vizitatorii vor avea acces gratuit la eveniment pe parcursul celor 4 zile, în baza QR codului unic generat în cont. În plus, aplicația mobilă oferă posibilitatea de setare a întâlnirilor cu reprezentanții expozanților prezenți, scanarea badge-urilor pentru a facilita networkingul direct, rezervarea locului în cadrul conferințele care se derulează în paralel pe cele 2 scene din cadrul evenimentului: GRAND ARENA și INNOVATION ARENA, în limita locurilor libere disponibile.

Încă de la prima ediție, MTR MEDIA GROUP, organizatorul ENERGY EXPO® 2024, oferă vizitatorilor atât ocazia de a descoperi noutățile și tehnologiile inovatoare din sectorul energetic, cât și posibilitatea de a se distra, punând în centrul atenției un joc captivant, ENERGY EXPO Treasure Hunt, powered by WALDEVAR Energy. Jocul se va desfășura pe întreaga durată a evenimentului prin intermediul aplicației mobile ENERGY EXPO, iar participanții vor avea ocazia să câștige un super premiu: o bicicletă cu hidrogen!

STARTUP-URILE ÎȘI PREZINTĂ SOLUȚIILE INOVATOARE

Dedicați misiunii noastre de a promova inovația, ENERGY EXPO 2024 a susținut încă de la prima ediție participarea companiilor nou înființate și a antreprenorilor aflați la început de drum, prin introducerea Programului StartUp CONNECT, dedicat startup-urilor din zona de energie și a industriilor conexe. Astfel, din suprafața totală a evenimentului, a fost alocată o zonă de standuri dedicată exclusiv startup-urilor. Totodată, companiile pot fi întâlnite în zona de networking B2G & B2B CONNECT VIP Lounge, dar și la conferințe, în toate cele 4 zile de eveniment. În acest fel, facilităm contactul direct al acestora cu liderii din piața de energie, dar și cu reprezentații asociațiilor și autorităților reprezentative, de la nivel local și central, din România.

Ministerul Energiei din România, împreună cu Ministerul Energiei din Republica Moldova și Techcelerator, a lansat în această vară programul CleanTech Accelerator, un accelerator dedicat startup-urilor din Europa de Sud-Est care creează soluții tehnologice pentru energie verde și sustenabilitate. Ca partener strategic al ENERGY EXPO® 2024, Ministerul Energiei este prezent la târgul expozițional cu o zonă dedicată startup-urilor din energie, sub umbrela Techcelerator.

MAȘINA ALIMENTATĂ CU HIDROGEN, CREATĂ DE CERCETĂTORII ROMÂNI

În cadrul parteneriatului strategic cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, instituția va fi prezentă la târg într-o zonă expozițională dedicată, prin 5 dintre institutele de cercetare care au proiecte în zona de energie: INCD COMOTI – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare, Institutul Naţional de Cercetare ‒ Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN-INCERC, INCAS – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” – IFIN-HH și, nu în ultimul rând, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea.

Printre exponatele institutelor de cercetare pe care le veți descoperi la ENERGY EXPO 2024 se află:

  • Mașină experimentală alimentată cu hidrogen (Jeep)
  • Machetă turbină eoliană;
  • Machetă de prezentare a soluțiilor de termoizolare și reducere a permeabilității la aer a clădirilor;
  • Sisteme UAV (vehicule aeriene fără pilot uman) destinate misiunilor și aplicațiilor;
  • Dronă alimentată cu hidrogen;
  • Mostre baterii Li-Ion;
  • Machetă a laserilor de mare putere, exemplificând imaginea la scară mică a sălii laserilor ELI-NP. Aceasta prezintă cele două brațe, fiecare furnizând 10 PW/braț, cea mai puternică valoare nominală atinsă de vreun laser până în acest moment;
  • Ochelari 3D conectați la un calculator și o unitate IT prin care vizitatorii la stand pot desfășura un tur virtual al facilității experimentale de la ELI-NP (camere experimentale, laboratoare, camere curate).

NZEB SHOW 2024 – SOLUȚII PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ȘI SMART HOMES

Vizitatorii ENERGY EXPO 2024 vor putea afla cum pot construi inteligent și cum își pot reduce consumul de energie la aproape zero de la companiile care își expun soluțiile în zona NZEB SHOW powered by Real Estate Magazine. Dată fiind nevoia consumatorilor de a identifica soluții și materiale inovative pentru eficiență energetică și locuințe inteligente, noutățile și tendințele legate de eficiență energetică și smart homes/smart buildings vor fi dezbătute de experți din domeniu și în paneluri dedicate, în cadrul conferințelor și a workshop-urilor.

PRIMUL CYBERTRUCK DIN ROMÂNIA LA EV SHOW 2024

EV SHOW 2024 este organizat în cadrul ENERGY EXPO și va atrage cu siguranță pasionații de automobile, prezentând unele dintre cele mai recente modele de mașini electrice și hibride, tehnologii de încărcare și carporturi solare. Evenimentul are ca scop să prezinte soluții de top pentru mobilitatea electrică, să aducă împreună inovatori din industria auto, producători de vehicule electrice, furnizori de tehnologie și entuziaști ai mobilității electrice, oferind o platformă unică de a explora și experimenta ultimele noutăți din acest domeniu.

Primul Cybertruck din România, care va putea fi văzut în toate cele patru zile în cadrul ENERGY EXPO® 2024, este configurația de top a modelului „Cyberbeast”, are trei motoare electrice care produc 845 CP, ce asigură o accelerație de 2,5 secunde de la 0 la 100 km/h. Cu un cuplu de 13.959 Nm și o greutate de 3100 kg, Cyberbeast poate tracta o încărcătură de 5 tone.

WALDEVAR ENERGY, SPONSOR PRINCIPAL ENERGY EXPO

În ceea ce privește expozanții participanți la ENERGY EXPO 2024, compania WALDEVAR și-a anunțat încă de la început prezența ca sponsor principal al evenimentului „în calitate de contractor EPC, compania WALDEVAR este dedicată inovației și excelenței în toate proiectele derulate. Participarea la ENERGY EXPO ne oferă oportunitatea de a prezenta cele mai recente soluții și tehnologii pe care le-am dezvoltat, precum și de a construi relații valoroase cu partenerii și clienții noștri”, a declarat Cristian Dragomir, CEO WALDEVAR Energy.

Un alt partener important al evenimentului, BIG STORE, lider în distribuția de scule și utilaje profesionale din România, va aduce în prim-plan la ENERGY EXPO® tehnologia de vârf Milwaukee, dedicată profesioniștilor din diverse industrii – de la construcții și amenajări, la echipamente electrice, soluții de arhitectură, peisagistică și horticultură sau energie regenerabilă. Printre inovațiile expuse se numără și robotul MM SOLAR 2, special creat pentru curățarea sistemelor fotovoltaice, alături de alte utilaje și soluții de ultimă generație.

EXPOZANȚI, SPONSORI, PARTENERI ȘI SUSȚINĂTORI ENERGY EXPO

ENERGY EXPO®️ este organizat cu sprijinul Cancelariei Prim-Ministrului, al Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, al Primăriei Sectorului 3, precum și al organizațiilor de referință din industrie: ACUE – Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie, RPIA – Asociația Română a Industriei Fotovoltaice, RWEA – Asociația Română pentru Energie Eoliană, HENRO – Asociația Producătorilor de Energie Electrică, ARSC – Asociația Română Smart City, APCE – Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie, AMR – Asociația Municipiilor din România, Asociația ÎntreVecini, EfdeN, PCoR – Petroleum Club of Romania, KNX, FEL România, Asociația RO Electric, AEI – Asociația Energia Inteligentă, ASR – Ambasada Sustenabilității în România, ROTSA – Romanian Tech Startups Association, Techcelerator, AHK România – Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, CCIRI – Camera de Comerț și Industrie România Israel și BRCC – Camera de Comerț Britanico-Română.

Expozanții și partenerii prezenți la târgul expozițional și în conferințe sunt WALDEVAR Energy | MILWAUKEE | BIG STORE | BUDMAT | SolaX Power | Prime Batteries Technologies | FORD | PPC | ILVIEF | VASISOLAR | CORAB | ENGIE | SKE – Huawei | HORAY | DAHAI SOLAR | SUNGROW Floating PV | SIMAI TECHNOLOGY | KonveGas Sweden AB | TODOME | Solar Distribution | ECOBAT Energy | YEO TEKNOLOJİ ENERJİ VE ENDÜSTRİ A.Ş. | NEXT GENERATION TECHNOLOGIES – NGT | VOLTA X SOLAR SYSTEMS | SIEMENS ENERGY | ROMSTAL | KENO | V-TAC | PHOTOMATE | PCG Montaj | ALFA ENERG | EV-Mag | DARCOM ENERGY | SKELA | ELECTROALFA | Solis | ELECTRICA | TRANSGAZ | ROMGAZ | NUCLEARELECTRICA | HIDROELECTRICA | TRANSELECTRICA | EBS ELECTRIC GROUP | PRAMAC | EVRYO | AUSTROTHERM | KSTAR | ALLVIEW | MENLO Electric | MATECO | SAMAWATT | MESSENBURG | OX2 | OMV PETROM | OK GROUP | VilaEco | NISSAN | POWER SMART INNOVATION | HOIURA | EPCM10 | PERLIT PROCEMA | FomCo | POMEGA ENERGY STORAGE TECHNOLOGIES – VERDE BATTERIE | Elektra Renewable Support | ProCredit Bank | CND | SengEnergy | ENTERTEQ Software | NS EDGE | ECONOS Consulting | OCTAVIC IO | RENERGIA | Elektra Renewable Support | FOTONIA | KONIKA MINOLTA | I’VELO | COMOTI – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare | INCAS – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli | ICSI – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Ramnicu Valcea | URBAN-INCERC –  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă | IFIN-HH – Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara-„Horia Hulubei” | Primăria Caracal | Primăria Focșani | Primăria Buzău | Primăria Botoșani | Primăria Sibiu | Primăria Caransebeș | Primăria Iași.

ENERGY EXPO®️ 2024 se bucură de sprijinul unor parteneri media de renume: Digi24 | G4Media | Ringier | Kiss FM | Energy Magazine | Energynomics | Biziday | Profit.ro | Prima News | The Diplomat Bucharest | Energy Industry Review | Financial Intelligence | NewsEnergy | Business Review | Economedia | Nine O’ Clock | E-nergia | ECSR | Renergy | Bursa | Daibau | Energy Center | Green Start-up| Revista Construcțiilor | Agerpres | IBC focus | Libertatea | Avantaje | Elle | Unica | Club Antreprenor | Agenda Construcțiilor | Fereastra | Academia de Construcții | Connect | Real Estate Magazine și Luxury Magazine.

ENERGY EXPO 2024 este primul proiect privat de o asemenea anvergură, atât din România, cât și din regiunea de S-E a Europei. Evenimentul este organizat de MTR MEDIA GROUP, trust independent de presă cu o activitate de peste 20 de ani în domeniu, în portofoliul căruia a intrat în acest an și revista ENERGY MAGAZINE, alături de publicațiile consacrate Luxury, Connect și Real Estate Magazine.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday