UPDATE, ora 22:45: La câteva zeci de minute după mesajul președintelui PNL, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că decizia CCR privind candidatura Dianei Șoșoacă “întărește discuția privind necesitatea unei ample reforme a Curții”. Pe Ciucă, Ciolacu l-a acuzat de ipocrizie, pentru că este de acord că partidele pot fi scoase în afara legii pe motiv de extremism, dar că apără un politician care are un discurs legionar și antisemit.

Știrea în formă inițială: Nicolae Ciucă, președintele PNL, a postat un clip pe pagina sa de Facebook, în descrierea căruia a scris “Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici!”, însă pe parcursul discursului precizează că liberalii vor rămâne la guvernare în perioada următoare, probabil până la formarea noului parlament și a învestirii noului guvern. 

Ciucă a acuzat un abuz de putere din partea social-democraților pentru că, spune el, patru din cei cinci judecători ai Curții Constituționale care au respins candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale au fost numiți de PSD. Mai departe, președintele PNL a spus că PSD pune în pericol democrația din România, iar PNL rămâne în guvern tocmai pentru a limita orice potențiale abuzuri.

Curtea Constituțională a României a respins, sâmbătă, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, în urma unei sesizări în care europarlamentara a fost acuzată de ură rasială, de falsificarea semnăturilor de susținere, de nerespectarea statutului partidelor și de încălcarea Constituției. Este de așteptat ca motivarea hotărârii Curții să fie publicată în Monitorul Oficial în cursul serii de luni.

Foto: Inquam Photos/George Calin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday