“Vorbim despre marile companii din domeniul comerțului electronic (e-commerce), despre cele care au sediile sociale în afara Italiei și plătesc mai puțin decât trebuie”, a declarat subsecretarul de stat la Trezorerie, Lucia Albano, pentru televiziunea locală Sky Tg24. Guvernul vrea să prezinte luna aceasta un pachet cu măsuri fiscale pentru 2025, care propune inclusiv reducerea impozitelor pe venit și a contribuțiilor sociale. Astfel, noile impozite pentru companiile care fac comerț electronic și cele care fac profituri uriașe vor fi folosite pentru a acoperi costurile noului pachet fiscal.

Noul buget este construit pe un deficit bugetar de 3,3% din PIB, de la 2,9% anul acesta, fiind nevoie de împrumuturi suplimentare de aproximativ nouă miliarde de euro pentru finanțarea măsurilor promise.

Ministrul de Finanțe, Giancarlo Giorgetti, a subliniat că bugetul va necesita “sacrificii din partea tuturor”, în special din partea marilor companii. Nu este clar despre ce taxe suplimentare este vorba. În ultimele săptămâni, oficialii guvernamentali au purtat discuții cu băncile, companiile de asigurări și alte mari companii cu privire la creșterea veniturilor de la buget, existând chiar speculații că acestea ar fi sub presiune pentru a face “contribuții voluntare”, explică FT. Totuși, companiile din domeniul apărării vor fi cu siguranță taxate suplimentar, scrie presa italiană, deoarece profiturile lor au crescut semnificativ, odată cu cererea mai mare de arme și muniție din ultimii doi ani. 

Surse: Reuters, Financial Times 

Foto: Vladimir Mucibabic | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday