Meta a anunțat că dezvoltă un model de inteligență artificială care poate realiza videoclipuri realiste, care au și coloane muzicale și efecte sonore, pe baza unei cerințe exprimate sub formă de text de utilizatori. De asemenea, tehnologia este capabilă să extragă chipul unei persoane din fotografii și să-l integreze în clipuri pe care le generează. 

În acest sens, compania lui Mark Zuckerberg a făcut și o serie de demonstrații, prezentând filmulețe cu animale care înoată și cu un DJ cu căștile pe urechi. Imaginea din urmă a fost preluată din fotografia unei femei și transpusă în video. Meta spune că Movie Gen poate rivaliza cu instrumente similare ferite de start-up-uri importante în domeniul AI, cum sunt OpenAI și ElevenLabs.

The Guardian pune în vedere că, după ce OpenAI și-a prezentat programul similar, Sora, Hollywood-ul a început să exploreze utilizarea tehnologiei video generative, care le-ar permite să accelereze procesul de producție. Criticii atrag atenția că instrumentele de acest fel par a fi antrenate fără acord pe creații protejate de drepturile de autor, și au avertizat că videoclipurile deepfake sunt folosite pentru a răspândi dezinformare.

Până când Movie Gen va fi implementat în celelalte produse oferite de Meta, în cursul anului viitor, compania lucrează cu la îmbunătățirea acestuia cu reprezentanți din domeniul divertismentului și cu creatori de conținut.

Surse alternative: The Guardian, The Verge

Foto/Video: Blog Meta

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday