Michael Ballweg, în vârstă de 49 de ani, este acuzat că a mințit donatorii mișcării “Querdenker”  cu privire la cum vor fi utilizați banii lor. “Querdenker” a fost un grup german de protestatari, care au contestat existența pandemiei și au criticat campaniile de vaccinare, obligativitatea purtării măștii și restricțiile impuse de autorități în perioada 2020 – 2021. 

Procurorii de la Tribunalul Regional din Stuttgart îl acuză pe Ballweg s-a folosit de o parte din donații “pentru a-și finanța stilul de viață”. Din cei 1,2 milioane de euro strânși de la mii de adepți ai mișcării, Ballweg ar fi folosit doar 840 de mii pentru a finanța grupul, și a folosit restul banilor în scopuri personale, arată procurorii.

Ballweg este acuzat că a săvârșit peste nouă mii de fapte de fraudă, spălare de bani și evaziune fiscală. El a fost arestat în iunie 2022. Acesta a înființat mișcarea “Querdenker” pe timpul pandemiei, cu primele proteste în orașul Stuttgart, sud-vestul Germaniei. Mai târziu, manifestările s-au răspândit și în alte orașe, iar adepții săi au organizat numeroase proteste împotriva lockdown-ului, a purtării măștilor și a vaccinării. 

Sursă: DW 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday