Într-o demonstrație de 165 de pagini, probabil ultima ocazie pentru procurori de a aduce probe în cazul împotriva lui Trump, înainte de alegerile din 5 noiembrie, Departamentul de Justiție a refăcut rechizitoriul, după decizia Curții Supreme potrivit căreia un inculpat fost președinte are imunitate deplină doar pentru actele făcute în calitate de președinte.

Printre dovezile aduse de procurori se află inclusiv o mărturie a unui angajat al Casei Albe, care l-a auzit pe Trump spunând membrilor familiei sale că nu contează dacă a câștigat sau a pierdut alegerile “totuși trebuie să lupte”. O parte a probelor au fost făcute publice pentru a demonstra că acestea țin cont de hotărârea Curții Supreme conform căreia fostul președinte poate fi judecat numai pentru acele fapte făcute ca persoană privată, nu și pentru cele oficiale, din timpul mandatului.

Procurorii au spus că dosarul include și alte noi probe, inclusiv stenogramele interviurilor cu martorii și mărturiile făcute în fața unui mare juriu, care a decis punerea lui Trump sub acuzare. Totuși, o mare parte din probe nu vor fi făcute publice până în momentul procesului. Procurorul special Jake Smith, care se ocupă de caz, a dorit să prezinte toate dovezile, însă avocații lui Trump s-au opus, argumentând că acest lucru nu ar fi potrivit, având în vedere că ar fi făcut cu puțin timp înaintea alegerilor.

Anterior, Trump a pledat nevinovat pentru patru capete de acuzare, printre care și acela că a pregătit și a luat parte la un grup infracțional pentru a bloca validarea rezultatului alegerilor de către Congres, că a fraudat rezultatul alegerilor și că a afectat dreptul de vot al americanilor.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday